أخبار عاجلة

Біографія українського

1790 Народився Петро Гулак-артемовський, Класик Українського Письменства

Там він вивчав, до речі, не лише філософію, а й класичну філологію, українську мову та літературу. Звісно, довго простим студентом він пробути не зміг та став Біографія українського підприємця в сфері ІТ членом студентського громадсько-культурного товариства «Академический кружок», що мало москвофільску орієнтацію. 27 серпня 1995 року відкрито музеї Б.

На щастя, вітчим Франка теж вважав освіту важливою, тому завжди допомагав хлопцю. Саме Гаврилко згодом утримував Івана у Львові. З шести років жив у свого діда – священника, віце-маршалка Бережанського повіту. 1892–1896 — працював у складі Одеської філоксерної комісії, яка боролася зі шкідником винограду. Увійшов до підпільної “Молодої громади”, за що був притягнутий до судової відповідальності. 6 травня 1910 року в будинку №2 на вулиці Віа Вітторіо Еммануеле (зараз район Колді Роді, провінція Сан-Ремо) письменник помер.

У 1886–1889 він дає приватні уроки і продовжує навчатися самостійно, а 1891-го, склавши іспит екстерном при Вінницькому реальному училищі на народного учителя, працює репетитором. Російська Федерація з кожним роком ідеологічно все більше стає схожою на Радянський Союз сталінського зразка. На тлі військових подій він далі жив на території Західної Німеччини, переважно у Мюнхені. Упродовж свого єпископату владика Святослав продовжував викладати. Коли приїжджав до України на Синоди, то читав лекції в Українському католицькому університеті та Львівській духовній семінарії. Мав напрацювання щодо читання циклу лекцій із богословської антропології в Аргентині.

Діяли і через батька, якому поставили умову або „показать свою отцовскую власть над сыном”, або – заслання всієї родини Грінченків у Сибір протягом 24 годин. Батька пускали в камеру, щоб він дізнався, у кого Борис брав заборонену літературу, але той, навіть побитий батьком, не зізнався. Сказав хлопець про це тоді, коли довідався, що К.Філіп’єв у безпеці. Про мужність Бориса у в’язниці поширювалися легенди серед молоді, він став її героєм. За словами Сергія Єфремова, ім’я Б.Грінченка стало стягом для цілого покоління.

Читати й писати Павло маленьким навчився самостійно – підсідаючи до школярів, яких навчав у їхній хаті батько. По закінченню земської початкової школи хлопця віддали на навчання в один із монастирських хорів Чернігова. 23 березня 2011 року обраний Главою УГКЦ на Виборчому Синоді Єпископів УГКЦ, у якому брали участь 40 єпископів з усього світу. 25 березня цей вибір благословив папа Венедикт XVI. Уведений на престол 27 березня 2011 року в Києві, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Тобто, якщо порахувати в середньому, це по одному твору (віршу, новелі, повісті) за кожні два дні. До того ж не варто думати, що Іван Франко тільки поет. Він також був талановитим прозаїком, драматургом, критиком й істориком літератури, перекладачем, видавцем. За все це його цілком заслужено називали титаном праці.

Саме постать Бандери стала консолідуючою для формування образу українського націоналізму та безкомпромісною в боротьбі за незалежність. Ось ця незрозумілість породжує вакуум, який заповнюється, на жаль, російською пропагандою, яка повністю копіює радянську. Попри серйозні внутрішні конфлікти Степан Бандера і далі очолював ОУН. Він організовував бойові групи, які підтримували зв’язок з українським підпіллям в Західній Україні, яка тоді перебувала у складі СРСР.

Яцка, на посаді доцента на курсах підвищення кваліфікації вчителів, співпрацює з літературним об’єднанням «Молода Польща». У 1901 році стає одним із засновників «Слов’янського клубу», що видавав часопис «Swiat slowjanski». У ньому веде постійні рубрики «Руська хроніка» і «Огляд руської преси». З 1904 року співпрацює з товариством «Рідна школа» – займається виданням дитячої літератури і підручників, укладає читанку для народних шкіл, куди увійшли і його твори.

عن ياسر عبد العزيز

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

https://www.high-endrolex.com/37